Pillret

Jag älskar att köpa böcker på Adlibris...det är min lilla guldkant i tillvaron. Just denna fanns inte heller på biblioteket så självklart måste jag ju handla den...;-)

Eftersom jag själv sållat mig till den stora skaran som äter SSRI mediciner så vill jag givetvis lära mig mer om det. Därför blev det  Pillret : en berättelse om depressioner och doktorer, forskare och Freud, människor och marknader av Ingrid Carlberg den här gången.

"Pillret är en fascinerande berättelse som blottlägger de tuffa ideologiska motsättningarna inom psykiatrin - biologi mot Freud, medicin mot samtal, "piller mot prat" - och de smarta knepen i marknadsspelet om läkemedelsmiljonerna. Men det är inte någon svartvit historia som i sista kapitlet sorterar skurkarna i ena hörnet och änglarna i det andra. Spelet om själen är betydligt mer komplicerat än så: Ska psykiska problem ses som biologiska maskinfel eller som själsliga reaktioner på livserfarenheter? Vad betyder det att läkarutbildningarna om depression betalades med läkemedelsföretagens marknadsföringspengar? Och lämpar sig sjukdomsdiagnoser för marknadsvidgande PR-lanseringar?"

Återkommer med ett omdöme om boken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0